zondag 7 juni 2009

Yeti


Is dit toeval? Zit Yeti hier op een kei om te poseren voor kijkplaatje of vindt ze het net als ik prettig om overzicht te hebben en is ze er spontaan op gesprongen?
Yeti is net iets jonger dan ik; drie jaar. Ben ik uit Polen van (z.w.s.) een broodfokker afkomstig, zij is dichterbij geboren, in Rotterdam. Haar tweebenerbaasjes die ze al kent sinds puppytijd, lieten haar in de grote nieuwe wereld meteen met van alles kennismaken. In auto zitten, naast de fiets lopen en zelfs in café en naar kermis geweest. Dat is goed, want dan zijn die dingen niet vreemd meer en ben je niet zo gauw bang voor het onbekende. En, hoe kan het anders wanneer je in een kustplaats komt te wonen, heel jong meteen al met de zee kennis gemaakt. Ik denk dat ze daar nu met haar maatjes bijna elke dag wel komt.
Toen Maya en Yeti elkaar voor het eerst zagen, werden ze meteen dol op elkaar! Alles wat Yeti doet, doet Maya ook, tot en met het kattekwaad toe. Yeti is als een grote zus voor haar, ze let op Maya en treedt soms corrigerend op door haar in het nekvel te vatten.

Geen opmerkingen: